Fulgi de porumb fara zahar x 500g (Solaris)
Brand: Solaris
14.79 RON
Detalii produs Fulgii de porumb Solaris sunt produsi in Italia, de o firma de familie cu traditie, care si-a inceput activitatea in anul 1922, pornind de la o simpla moara de cereale. In prezent, fabrica detine utilaje de ultima generatie si a elaborat o reteta proprie de obtinere a celor mai gustosi fulgi din cereale. Fulgii de porumb sunt bogati in carbohidrati complecsi si aduc un aport consistent de vitamine A, B, fibre si minerale, in alimentatie. Confera satietate de lunga durata si alcatuiesc un mic dejun echilibrat, fara zahar. Sunt savurosi cu lapte sau iaurt, fructe si miere, adaugati in felurite deserturi sau mancaruri. Beneficii produs Un mic dejun echilibrat fara adaos de zahar Un aport echilibrat de vitamine si fibreFulgii de porumb, una dintre cele mai populare alternative pentru micul dejun din intreaga lume, sunt un ingredient accesibil, versatil, usor de pregatit, hranitor si nutritiv. Consumati astazi mai ales in combinatie cu lapte, fructe (proaspete sau deshidratate), nuci, diverse seminte crude, fulgii de porumb sunt usor digerabili si iti ofera energie pentru intreaga zi. Stiai ca fulgii de porumb provin din Statele Unite ale Americii si au o istorie de aproape 130 de ani? In anul 1894, fulgii au fost decoperiti accidental de catre William Kellogg, in incercarea de a pregati un mic dejun sanatos si hranitor deopotriva pentru pacientii sanatoriului Battle Creek din Michigan. Conform unor surse, John Kellogg (medic si, totodata, directorul sanatoriului Battle Creek) nu a fost de acord insa cu ideea ce i-a venit ulterior fratelui sau, William, de a adauga zahar in compozitia fulgilor. Din acest motiv, William Kellogg a infiintat propria companie producatoare de fulgi de porumb, destinati publicului larg, obtinand patentul pentru produsul creat in 1896. De atunci si pana in zilele noastre, piata s-a diversificat si exista in prezent o multime de producatori care comercializeaza fulgi de porumb simpli, cu adaos de zahar sau alte ingrediente si diverse arome. Ce contin Fulgii de porumb Solaris sunt produsi in Italia, de catre o firma de familie cu o mare traditie in spate, care si-a inceput activitatea in anul 1922, pornind de la o simpla moara de cereale. In prezent, fabrica detine utilaje de ultima generatie si a elaborat o reteta proprie de obtinere a celor mai gustosi fulgi din cereale. Fulgii de porumb fara zahar Solaris contin: malai grisat (88%), malt de orz, sare. fara adaos de zahar. Valori medii nutritionale 100 g Valoare energetica - 1593 kJ/ 376 kcal Grasimi - 1,8 g (din care acizi grasi saturati - 0,3 g) Glucide - 81,4 g (din care zaharuri - 3 g) Fibre - 4,4 g Proteine - 6,3 g Sare - 2 g Care sunt beneficiile consumului de fulgi de porumb Gustare rapida sau ingredient al unor preparate complexe, fulgii de porumb nu reprezinta doar un ingredient foarte gustos atunci cand este consumat in diverse combinatii, ci si o sursa de beneficii asupra organsimului. Te invitam sa descoperi care sunt aceste beneficii pe care ti le poate aduce consumul de fulgi de porumb. sursa bogata de carbohidrati complecsi cu un continut in mod natural de aproximativ 81,4% glucide, dintre care doar 3% este constituit din zaharuri si prin aportul de fibre, fulgii de porumb sunt asociati cu o absorbtie mult mai lenta in sange a glucidelor. Acest tip de carbohidrati au rolul de a preveni diferentele bruste de glicemie. Totodata, elibereaza gradat energie si confera satietate pentru o lunga perioada de timp, fiind foarte hranitori. Carbohidratii complecsi se regasesc mai ales in cereale si leguminoase. sursa de nutrienti, vitamine si minerale fulgii de porumb contin vitamina A, vitamine din complexul B (in special B1, B3 si B9, dar si B6, B2), vitamina E si minerale precum: fier, magneziu, mangan, fosfor, calciu, potasiu, sodiu. Vitamina B9 (folatul) sustine formarea unor noi celule si cresterea tesuturilor, fiind benefic in timpul sarcinii. Vitamina B3 (niacina) impreuna cu vitamina B9 pot previn aparitia bolii Pellagra. De asemenea, vitamina B1 (tiamina) are rolul de a accelera metabolismul carbohidratilor, stimuleaza productia de energie si, in acelasi timp, sustine functiile cerebrale si sanatatea nervoasa. Continutul bogat in fier mentine sanatatea sangelui si previne anemia. sursa de proteine mai mult de 6g in compozitia a 100 g de fulgi. Combinate cu lapte (inclusiv vegetal), diverse nuci si seminte, vei creste in mod categoric aportul de proteine in alimentatie. Proteinele sunt esentiale pentru repararea tesuturilor corpului, intarirea sistemului imunitar, echilibrul enzimelor si cel hormonal. sustin buna functionare a sistemului digestiv continutul de fibre al fulgilor de porumb poate fi sporit prin adaugarea de fructe proaspete, nuci, pentru a sustine digestia, motricitatea intestinala, putand preveni astfel constipatia si diverse afectiuni ale colonului. Fulgii de porumb au un usor efect laxativ. ajuta la mentinerea sanatatii plamanilor datorita continutului de beta-criptoxantina, un